lördag, januari 07, 2006

Världen - här kommer Hyllebär!

Ja vi hade ju planeringsträff och avklarade många viktiga frågor. Många hann vi inte med men något ska man väl ha att göra sen också. Men, med tanke på vad vi alla kom fram till, har vi massor att göra! Det är spännande. Vi diskuterade hur vi går framåt nu. Vi har stora planer. Vi sa t ex vad det, om si så där tjugo år, kommer att stå om var och en av oss i "Who's Who in the Pagan World". T ex "Taran, one of the founding and original members of the legendary and highly influential Hyllebär Group...", samma formulering på oss alla och sedan t ex "Wynja... one of the driving forces behind the increase in Pagan Community Centers throughout Scaninavia..." eller "Skogsflicka... Priestess in Residence at the Lunden Pagan Resource Center... author of the ground-breaking children's book series...", "Taran... successful interfaith ambassador internationally...", "Neina... author of one of the most commonly used book of Pagan prayers and chants, as well as being a popular Pagan singer..."
Till exempel. Vi är entusiastiska nog, och drivna, att åstadkomma detta, om inte i sak så i storhet! Därför att världen behöver mer information och vi paganer behöver mer "community", mer förståelse och mer av sådant som alla andra behöver och får nämligen själavård i ens EGEN andliga tradition, bibliotek med relevanta böcker, gemenskap med likasinnade, musik, präster för att bistå vid högtider och riter.
En annan sak som vi berörde var det här med att missionera. Personligen anser jag att det ligger en stor skillnad i om man missionerar eller informerar. Folk ska veta att det finns ett paganskt alternativ men vi ska inte trycka upp det i ansiktet på folk. Bara tala om att vi finns och var de kan få tag på oss för mer information. Jag läste någonstans om att där är skillnad mellan mysterier och hemligheter. Mycket av paganismen var förr hemligt men är det inte längre. Jag ser det som positivt, därför att mysterierna kommer alltid att vara otillgängliga utom för dem som jobbat med sig själv och uppnått att uppleva dem. Det nås inte genom att bara läsa om hemligheterna. Men detta var inte vår viktigaste punkt, jag bara ville nämna det.
Så, sammanfattningsvis, vi har fler detaljer att jobba på, men vi är överens om färdplanen: Här kommer Hyllebär! Vi kommer att jobba för att förverkliga mer paganskt av allt här i världen! Inte för att "vinna" över någon annan, utan för att fylla behovet hos dem som har det. Likadant som alla andra livsåskådningar. Mötet avslutades med lite Monty Python och Eddie Izzard...
In perfect love and perfect trust,
Neina
Snälla, kommentera! (Jag funderar dessutom på att göra mig en egen blogg, det vore kul om ni också gjorde det så vi kan läsa om era egna intryck utanför ramen av Hyllebär! ;) )

Inga kommentarer: