tisdag, augusti 08, 2006

Wow...

Det har hänt så mycket... Så många bra saker, alltså! Vi har blivit kontaktade av en tjej som var intresserad av att träffa oss, vi stämde träff och hon var verkligen jättetrevlig! Nu försöker vi planera in ett tillfälle då vi kan ha ceremoni ihop, kanske nu på torsdag, kanske senare. Det är verkligen jättekul att ha fått träffa en så klok och trevlig person.

Sen har vi ju haft en väldigt stor, speciell ceremoni: Vi hade handfasting på Lughnassadh! Det var helt fantastiskt. Vi var ungefär 35 personer, tre trummor, ute på en halvö i en borgruin... Det var mycket vackert att se alla våra vänner så fina, så delaktiga. Ett stort och varmt tack riktas till alla som hjälpte till: varendaste deltagare (även dem utanför ringen), som bidrog med lyckönskningar och positiv energi; tack till dem som hjälpte till med det praktiska, mat, bärande av saker, dukning, håruppsättning, påklädning; tack till er som hade ceremoniella funktioner och klarade av att genomföra ritualen så vackert; tack till prästerskapet för, ja, för SÅ MYCKET! För kloka, vackra ord, vacker sång, för att, så som bara ni kan, leda en magisk ritual. Varma välsignelser önskar vi er allihopa.

Vi har äntligen fått träffa vår kära Skogsflicka efter några månaders geografisk distans (men fortfarande närvarande i anden!). För mig i alla fall var det stort. Vi ska se om vi inte kan få till stånd en traditionell Hyllebärs-afton innan hon beger sig hem med sin prins igen...

Till hösten som kommer sker det intressanta saker också. Inte minst om vi får träffa vår nya bekanstskap fler gånger, men jag vet att för Tarans del står spännande utmaningar på tur. Ja, för oss alla så klart. Hyllebär vill ju stå för en "Göingepaganism", d. v. s. helt lokalt rotad och helt självklar och helt eklektisk, och förhoppningsvis tillgänglig för de flesta som har en liten pagan i sig. Vi vill ju vara tillgängliga och ge möjlighet att utöva sin tro, på sitt sätt, så som det passar. Nu i och med goda vänners återkomst till området, verkar det som att det blir fler möjligheter att vara tillgängliga och att det kan bli fler aktiviter och mer nätverkande. Paganer, som längtar efter samvaro, samtal och genemsammt firande, verkar ju bo under varje sten här!

Vi hyllebär kan vara stolta över vad vi åstadkommit, och kan med friskt mod se fram emot en händelserik höst!
Floreat
-neina

Inga kommentarer: