måndag, november 10, 2008

Möte 9/11

Vi har diskuterat olika frågor rörande vad vi gör och hur vi vill utvecklas; det finns massor av spännande idéer! Ur diskussionen kom dessa saker, rent konkret:

-Ett av våra huvudmål, från starten, har varit att vara en närvaro, en aktiv grupp praktiserande, som gärna ses för diskussioner och firanden,  som bollplank och att hjälpa varandra växa. Detta gäller inte bara oss fyra sinsemellan, utan vi vill erbjuda gäster och vänner detta också. För att folk ska få reda på att det finns aktiva paganer, även i Göinge, och som man kan kontakta och besöka (eller bjuda in ;) ) har vi bland annat valt att ha den här bloggen, som uppdateras så ofta som möjligt, och en e-post (hyllebaer@hotmail.com).

Efter lite diskussion om en eventuell hemsida i stället, kom vi överens om att det är vettigare att ha kvar bloggen, och att göra vissa förändringar på den. Vi vill lägga upp en eller ett par sidor som är mer permanenta, att gå till om man vill orientera sig och inte bara kastas in i senaste nytt. Vi har också nu som uttalad målsättning att varje medlem lägger upp minst en post per månad - både för våra läsares skull, men också för vår egen utveckling, en sporre att sammanställa mer material och lära oss mer! 

-Våra firanden av de åtta högtiderna (Samhain, Yule, Imbolc, Ostara, Beltaine, Litha, Lughnassadh och Mabon - som vi kallar dem nu... kanske 'göingska' namn kommer? ;) ) fortsätter och gäster är välkomna att kontakta oss för att eventuellt vara med på ett firande! Vi klargjorde att det blir jag (neina) som ansvarar för delegering vid planering av våra firanden. 

-En sak vi länge diskuterat, är möjligheten att spela in våra diskussioner och dela med oss av dessa. Möjligen lite hybris ;) men det är verkligen mångfacetterat och utvecklande för oss när vi träffas, och kanske det vore intressant för andra att ta del av, och kommentera! Jag för min del vet att jag hade tyckt det var ur-spännande att lyssna på diskussioner mellan andra paganer, så varför inte? Vi tittar på möjligheten att skaffa mikrofon. Håll utkik! 

-Utöver dessa punkter började vi titta på material att läsa in (akademiska avhandlingar mest) och utveckla. Vi började även spåna på Yule-firandet, en av årets stora höjdpunkter! 


Det känns särskilt roligt och inspirerande att fortsätta verksamheten nu, med lite ny luft under vingarna, och fler konkreta mål! Vi hoppas att vi kan inspirera!

Floreat!
neina

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag känner er rätt, eller framförallt dig rätt, så kommer ni och inspirera, det gör ni redan, iallafall inspirerar ni mig :)
Hoppas allt är bra med er!
Kram Mrm

Anonym sa...

Ja ni är alla en inspiration, och en glädjekälla!

Att finna de gamla namnen triggar igång mig, och sökandet har startat!

Beannacht Ort

BranDuir

Neina sa...

OH, och du Mrm, är ju ett fantastiskt stöd och inspiration själv ju. Sug på den!

Branduir, tack också för den inspiration och vägledning du bidrar med. Ingen liten del! (Ser fram emot hjälp med namnen :) )

Floreat!
neina